top of page

Bokningsvillkor & information

Bildleverans:

Efter din fotografering kan du räkna med ungefär 2-4 veckors leveranstid av dina digitala bildfiler.

( För bröllop min 4 veckor ) När alla bilderna i urvalet är färdiga för påseende får du en länk med inloggningsuppgifter till ett onlinegalleri, där du kan titta igenom det urval av bilder som jag gjort.

Jag leverar alltid färdigredigerade bilder till ert urvalsgalleri och för samtliga fotograferingar, utom bröllop, levereras ett urval om ungefär det dubbla antalet mot vad som ingår i fotograferingens pris.

Exempel: för en gravidfotografering där 8 bilder ingår, så består urvalsgalleriet av ca 15-20 bilder.

Bilderna i urvalsgalleriet är fullt redigerade och du väljer själv vilka av dessa bilder som du vill ha från din fotografering.

Fler bilder kan givetvis köpas till och jag hjälper dig också gärna med beställning av förstoringar och andra fotoprodukter. 

Prisinformation för extra bilder och tilläggsprodukter står med med i det mail där du får länken till ditt urvalsgalleri. Önskar du denna information separat? Kontakta mig så ordnar jag det!

De bilder som du valt kan du själv - efter betald/fakturerad fotografering -  enkelt ladda ner i format för web/skärm.

Om det ingår högupplösta filer i din bokade fotografering skickar jag dessa separat via länk till din mail efter ytterligare ca 1 vecka. ( 2-3 veckor för bröllopsgallerier )

Detta på grund av att jag lägger ytterligare tid på de högupplösta filerna - på detaljnivå - för att se till att de är korrekt anpassade för förstoring/tryck och att de håller högsta kvalitet.

Användning av bilderna:

Bilderna från din fotografering är dina och du har fri rätt att använda dem på sociala medier etc.

Vid delning & publicering ska dock hänvisning till fotograf anges: " Fotograf: Annalena Åkerstedt " alternativt att man taggar @akerstedtfotografi eller @akerstedt_boudoir

Jag förbehåller mig också rätten att själv använda mig av de bilder som levererats till ditt urvalsgalleri för min egen marknadsföring, på hemsida samt i sociala medier och som ev bidrag till publiceringar/tävlingar.

OM det är någon enskild bild som du specifikt önskar att jag inte använder, så har jag dock givetvis respekt för detta och då är det bra att du meddelar mig vilken/vilka bilder det gäller så snart som möjligt.

Dessutom: när det gäller boudoirfotografering eller bilder på små barn, så har jag givetvis en extra dos förståelse för detta.

Betalning:

Betalning sker via faktura och fotograferingen ska vara till fullo betald innan du har möjlighet att ladda ner dina bilder samt/eller senast vid fakturans förfallodatum. Fakturan skickas ut samtidigt som länken till ditt visningsgalleri.

Betalning för beställning av extrabilder, förstoringar eller övriga fotoprodukter  debiteras separat efter samma premisser.

OBS! Samtliga fakturor har betalningsvillkor 14  dagar.

Ev. kostnad för extrabilder faktureras separat efter gallerileverans.

För bröllopsbokning gäller följande för att garantera ditt bokade datum:

För bokning av Ert bröllopsdatum skickar jag en faktura på 10% av det totala beloppet.

Denna summa dras sedan av från slutfakturan - som skickas ut ca 1 månad före bröllopet och som ska vara betald

senast 2 dagar innan bröllopsdatum.

Mer utförliga villkor för bröllopsbokningar får Ni i den bekräftelse som ni får efter bokat datum och överenskommet innehåll.

Avbokning:

Avbokning senare än 5 dagar före bokad fotografering debiteras med 30% av fotograferingens totala kostnad.

Detta gäller givetvis inte vid avbokning orsakad av oförutsedda händelser eller sjukdom och som bokas om till annat datum. Jag är mänsklig och har förståelse för att livet ibland inte blir som vi tänkt.

bottom of page