top of page

Bokningsvillkor & information

Bildleverans:

Efter din fotografering kan du räkna med ungefär 2-4 veckors leveranstid av dina digitala bildfiler.

( För bröllop min 4 veckor ) När alla bilderna i urvalet är färdiga för påseende får du en länk med inloggningsuppgifter till ett onlinegalleri, där du kan titta igenom det urval av bilder som jag gjort.

Jag leverar alltid färdigredigerade bilder till ert urvalsgalleri och för samtliga fotograferingar ( utom bröllop ) levereras ca 20 bilder till ditt galleri. Ofta blir det fler.

Bilderna i urvalsgalleriet är fullt redigerade och du väljer själv vilka av dessa bilder som du vill ha från din fotografering.

Fler bilder kan givetvis köpas till och jag hjälper dig också gärna med beställning av förstoringar och andra fotoprodukter. 

Prisinformation för extra bilder och tilläggsprodukter står med med i det mail där du får länken till ditt urvalsgalleri. Önskar du denna information separat? Kontakta mig så ordnar jag det!

De bilder som du valt kan du själv - efter full betalning gjorts -  enkelt ladda ner i format för web/skärm.

Högupplösta filer som ingår i din bokade fotografering skickar jag separat via länk till din mail efter ytterligare ca 1 vecka.

( 2-3 veckor för bröllopsgallerier )

Detta på grund av att jag lägger ytterligare tid på de högupplösta filerna - på detaljnivå - för att se till att de är korrekt anpassade för förstoring/tryck och att de håller högsta kvalitet.

Användning av bilderna:

Bilderna från din fotografering är dina och du har fri rätt att använda dem på sociala medier etc.

Vid delning & publicering ska dock hänvisning till fotograf anges: " Fotograf: Annalena Åkerstedt " alternativt att man taggar @akerstedtfotografi eller @akerstedt_boudoir

Jag förbehåller mig också rätten att själv använda mig av de bilder som levererats till ditt urvalsgalleri för min egen marknadsföring, på hemsida samt i sociala medier och som ev bidrag till publiceringar/tävlingar.

OM det är någon enskild bild som du specifikt önskar att jag inte använder, så har jag dock givetvis respekt för detta och då är det bra att du meddelar mig vilken/vilka bilder det gäller så snart som möjligt.

Dessutom: när det gäller boudoirfotografering eller bilder på små barn, så publicerar jag aldrig bilder utan ett OK från Dig.

Betalning:

Betalning sker med swish eller delbetalning/faktura via Klarna.

Bokningsavgift betalas inom 5 dagar från bokningstillfället eller senast 3 veckor innan bokad fotografering.

Bildpaket och övriga tillval ska vara till fullo betalda innan möjlighet att ladda ner bilder ges.

Betalning för beställning av extrabilder, förstoringar eller övriga fotoprodukter  debiteras separat efter samma premisser.

Ev. kostnad för extrabilder faktureras separat efter gallerileverans.

För bröllopsbokning gäller följande för att garantera ditt bokade datum:

För bokning av Ert bröllopsdatum skickar jag en faktura på 10% av det totala beloppet.

Denna summa dras sedan av från slutfakturan - som skickas ut ca 1 månad före bröllopet och som ska vara betald

senast 2 dagar innan bröllopsdatum.

Mer utförliga villkor för bröllopsbokningar får Ni i den bekräftelse som ni får efter bokat datum och överenskommet innehåll.

Avbokning:

Vid avbokning återbetalas inte bokningsavgiften. Denna kan istället fås som ett tillgodohavande eller så bokar vi helt enkelt om till annat datum.

Avbokning/ombokning som sker senare än 3 dagar innan bokad fotografering och som inte beror på sjukdom eller annan oföutsedd händelse - faktureras ett tillägg med 500kr utöver bokningsavgift.

Sedan är jag givetvis mänsklig och har förståelse för att livet ibland inte blir som vi tänkt.

Hör av dig, så pratar vi om saken.

Företaget: 

Åkerstedt fotografi drivs som enskild firma och innehar F-skatt.

Org.nr: 801202-6228

Registrerad verksamhetsadress: Byggmästaregatan 5, 681 31 Kristinehamn

bottom of page